Selecteer een pagina

“Het leeuwendeel van onze werkzaamheden bestaat uit taxaties van onroerende zaken en bemiddeling bij de verhuur en verkoop van winkels, kantoren en bedrijfshallen. Wij laten u op het gebied van taxaties niet achter met een “wollig” rapport. U krijgt concrete, praktische adviezen , toepasbaar binnen uw bedrijf of persoonlijke situatie. Duidelijk en eerlijk! Daar staan wij net als bij de leeuwengemeenschap, borg voor”.

Taxaties

Een goede taxatie begint met een degelijke opdracht waarin alle (bijzondere) uitgangspunten worden vastgelegd die van belang zijn voor de waardering. De belangrijkste zaken zijn:

  • verklaring van onafhankelijkheid / betrokkenheid van taxateurs;
  • vaststellen van het juiste waarde begrip en definitie;
  • concrete formulering van het doel van de taxatie;
  • bepalen van de mate van onderzoek;

Vervolgens zal het taxatierapport opgemaakt worden waarin de waardering wordt toegelicht met marktinformatie en referenties. Begin 2012 werd het Platform Taxateurs en Accountants (PTA) opgericht. Gangmakers achter het PTA waren leden van de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA), die medewerking kregen van de Stichting VastgoedCert, een kwaliteitsregister voor makelaars en taxateurs. Het PTA werd opgericht om tot verbetering van het taxatieproces te komen, waaronder ook transparante taxatierapporten, die werkelijk van waarde zijn voor de gebruikers (beleggers, financiers, accountants, toezichthouders en andere stakeholders). Daartoe stelde het PTA een reeks van aanbevelingen op, die door de ‘markt’ van commentaar werden voorzien. Uiteindelijk verscheen er in mei 2013 de publicatie ‘Goed gewaardeerd vastgoed’, met daarin 28 goedgekeurde aanbevelingen. Ieder jaar wordt vastgoed gewaardeerd met een totale geschatte waarde van ruim 500 miljard euro. Vastgoedwaarderingen moeten daarom objectief en onafhankelijk tot stand komen en worden uitgevoerd door gekwalificeerde en ervaren taxateurs op basis van erkende regels en richtlijnen. Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) zorgt daarvoor.

RICS_zwart_Klein                      nrvt

Geïnteresseerd?

Neem gerust contact met mij op!